ukenru
senat-kongresu-ssha-skhvaliv-vidilennya-300-mln-dolariv-na-viyskovu-dopomogu-ukrayini

Сенат Конгресу США схвалив виділення 300 млн доларів на військову допомогу Україні

 • 16788 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Сенат Конгресу США в четвер схвалив проект американського військового бюджету на 2020 фінансовий рік (починається 1 жовтня), який передбачає виділення Україні військову допомогу на 300 млн доларів, в тому числі і на так звані летальні озброєння. Про це повідомляє УНН з посиланням на трансляцію телеканалу C-SPAN.

Як наголошується в документі, ініціатива "дозволяє виділити до 300 млн на допомогу Україні в галузі забезпечення безпеки, з яких 100 млн доступно тільки для летального озброєння". Проект, зокрема, спрямований на надання Києву ракет для систем берегової оборони і протикорабельних ракет.

У свою чергу в Палаті представників Конгресу розглядається своя версія проекту оборонного бюджету, яка передбачає виділення Києву 250 млн доларів на військову допомогу. Після прийняття цієї ініціативи конгресменами, законодавцям обох палат потрібно узгодити деталі проектів.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США схвалила проекти законів про фінансування американських урядових структур на 2020 рік, у яких передбачено майже 700 млн доларів для підтримки України.

Українські Національні Новини

Суспільство