ukenru
semirichniy-khlopchik-pomer-vid-ran-pri-bombarduvanni-afrin

Семирічний хлопчик помер від ран при бомбардуванні Афрін

 • 9214 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Семирічний хлопчик Ехья Хемеде Елі отримав серйозні поранення в результаті турецької повітряного бомбардування міста Афрін в суботу і помер в лікарні, передає УНН з посиланням на курдське агентство Firat.

“Хлопчика арабського походження врятувати не вдалося, незважаючи на всі зусилля медиків”, — повідомило агентство.

Раніше повідомлялося, внаслідок авіанальоту загинули дев’ять чоловік — шість мирних громадян і три бійці курдських сил самооборони. Ще 13 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Німеччини стурбоване розвитком ситуації на півночі Сирії - DPA

Нагадаємо, Генеральний штаб Туреччини у суботу оголосив про початок військової операції проти озброєних формувань сирійських курдів у районі Афрін на північному заході Сирії. Загони “Вільної сирійської армії”, у свою чергу, оголосили про початок наступу на позиції курдської партії PYD (“Демократичний союз”). Першим етапом операції стали бомбардування турецькими повітряними силами району Афрін, у неділю, згідно з повідомленням прем’єр-міністра Туреччини Біналі Йилдирима, розпочнеться наземна операція.

“Завтра, в залежності від обставин, сухопутні підрозділи ЗС Туреччини приєднаються до необхідних дій у Афріні”, — заявив прем’єр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ наказало російським військовим покинути район Афрін

Перед тим Держдепартамент США закликав Туреччину не починати дій проти сирійських курдів, яких підтримує Вашингтон, а зосередитися на боротьбі з терористами-ісламістами з угрупування “Ісламська держава”.

У свою чергу, заступник міністра закордонних справ Сирії Фейсал Мікдад заявив, що початок бойових дій турецької армії в регіон Афрін в провінції Алеппо буде сприйнято Дамаском як агресія проти суверенітету Сирійської Арабської Республіки. Крім того, він заявив, що сирійська армія відповість на будь-які вжиті турецькою армією дії в регіоні Афрін, а сили протиповітряної оборони Сирії здатні збивати будь-які турецькі літаки у повітряному просторі САР.

Українські Національні Новини

Новини Світу