ukenru
semero-lyudey-poraneno-vnaslidok-raketnogo-obstrilu-zelenoyi-zoni-iraku-pid-chas-zasidannya-parlamentu

Семеро людей поранено внаслідок ракетного обстрілу "Зеленої зони" Іраку під час засідання парламенту

 • 189832 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. У середу по "Зеленій зоні" Багдада було випущено три ракети, внаслідок чого семеро співробітників сил безпеки отримали поранення, коли парламент проводив свою першу сесію за два місяці. Про це УНН повідомляє посилаючись на AFP.

Деталі

Напад стався до того, як поліція застосувала сльозогінний газ і світлошумові гранати, щоб відкинути кілька сотень прихильників священнослужителя шиїта Муктади Садра, які намагалися дістатися до укріпрайону.

Ракети потрапили до різних частин "Зеленої зони", де розташовані західні посольства та урядові установи, а також законодавчий орган.

"Одна ракета впала перед іракським парламентом", — йдеться у заяві уряду.

Раніше в середу прихильники Садра, розмахуючи фотографіями свого лідера та одягнені у кольори іракського прапора, зібралися на площі Тахрір у Багдаді, щоб виступити проти парламентської сесії.

Садр хоче дострокових виборів та розпуску парламенту, але Координаційні рамки вимагають, щоб нового главу уряду було призначено до проведення будь-яких нових виборів.

Заворушення також виникли, коли Ірак постраждав від іранських ракетних та безпілотних атак на його автономний північний регіон Курдистан, внаслідок яких загинуло дев'ятеро людей.

Доповнення

Напад у Багдаді стався під час першого засідання парламенту після масових заворушень у "Зеленій зоні" наприкінці минулого місяця.

Напруженість переросла в зіткнення 29 серпня між прихильниками Садра, що суперничають з угрупуваннями, що підтримуються Іраном, і армією, в ході яких було вбито понад 30 прихильників Садра після того, як їхній лідер заявив, що йде з політики.

Ірак розорений десятиліттями конфліктів та повсюдної корупції, і багато його мешканців живуть у злиднях, незважаючи на нафтове багатство країни.

Цієї суботи також очікуються протести, присвячені роковинам початку масового антиурядового протестного руху, очолюваного молоддю, який спалахнув у 2019 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу