ukenru
schorichno-v-yevropeyskomu-regioni-tonut-1-4-tisyachi-ditey

Щорічно в Європейському регіоні тонуть 1,4 тисячі дітей

 • 18891 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Щорічно в країнах Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я тонуть 1400 дітей. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані ООН.

"Щороку в країнах регіону 2200 дітей у віці від 5 до 14 років помирають в результаті ДТП, а понад 1400 дітей цього ж віку тонуть", - вказали в ООН.

Утоплення, як повідомляється, входить в десятку основних причин смерті дітей і молодих людей. Більше половини всіх потопельників - особи віком від 25 років. Найбільшому ризику піддаються діти у віці до п'яти років.

Експерти ВООЗ рекомендують всім батькам не "лихачити" на дорогах, підкреслюючи, що швидка їзда не гарантує своєчасного прибуття до місця призначення.

В Організації нагадують також про запобіжні заходи на воді, закликають не залишати дітей без дорослих в басейнах, озерах, річках і океанах.

Європейське регіональне бюро ВООЗ працює в Європейському регіоні. До складу Європейського відділення ВООЗ входить 53 країни - окрім держав європейського континенту, це також країни Центральної Азії і Ізраїль.

Нагадаємо, з початку липня на водоймах України потонуло 22 людини.

Українські Національні Новини

Новини Світу