ukenru
schodnya-z-kiyeva-vivozyat-ponad-3-6-tis-tonn-smittya

Щодня з Києва вивозять понад 3,6 тис. тонн сміття

 • 20083 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Кожного дня з Києва вивозять для захоронення та утилізації понад 3,6 тисяч тонн твердих побутових відходів. Про це повідомив Департамент житлово-комунальної інфраструктури КМДА у відповіді на запит кореспондента УНН.

Згідно з даними КМДА, щодня зі столиці вивозять 3694,12 тонн твердих побутових відходів, в цілому протягом 2018 року в місті було зібрано близько 1,355 млн тонн сміття.

При цьому міськдержадміністрації додали, що лише 20% сміття спалюється на заводі "Енергія", решта відходів потрапляє на полігоні твердих побутових відходів №5 ПрАТ "Київспецтранс" у селі Підгірці Київської області, на полігон великогабаритних та будівельних відходів №6 на вул. Червонопрапорній у Києві, а також на сміттєзвалища Київської області у Бориспільському, Бородянському, Броварському, Васильківському районах.

Станом на початок року на полігоні №5 вже міститься 8,1 млн т відходів, тож минулого року міська влада прийняла рішення поступово припинити утилізацію сміття на полігоні та закрити його, а також побудувати новий сміттєпереробний завод у столиці.

Нагадаємо, місцева влада ні в одній з областей України не дасть згоду на будівництво нового полігону із захоронення неперероблених твердих побутових відходів.

Українські Національні Новини

Київ