schob-unemozhliviti-bud-yaki-intsidenti-na-zaes-cherez-rf-ukrayina-ochikuye-scho-magate-prodovzhit-robotu

Щоб унеможливити будь-які інциденти на ЗАЕС через рф: Україна очікує, що МАГАТЕ продовжить роботу

 • 350060 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Важливо продовжувати тиск на росію у зв’язку з її окупацією Запорізької атомної електростанції. Україна очікує, що МАГАТЕ продовжить системну роботу, щоб унеможливити будь-які інциденти на станції. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Цитата

«Важливо продовжувати тиск на росію у зв’язку з її окупацією Запорізької атомної електростанції. Щомісяця в нас виникає ситуація, коли через російські обстріли станція знеструмлена. Це створює ризики для всього континенту. Ядерний тероризм з боку росії має отримати належну реакцію і ми продовжимо роботу в цьому напрямку», - сказав Шмигаль.
Він нагадав, що вчора Президент Володимир Зеленський зустрівся з очільником МАГАТЕ Рафаелем Гроссі стосовно цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова МАГАТЕ Гроссі приїде з візитом на ЗАЕС

«Очікуємо, що МАГАТЕ продовжить системну роботу, щоб унеможливити будь-які інциденти, а це можливо лише якщо російські війська покинуть територію ЗАЕС», - зазначив Шмигаль.

Доповнення

Без негайного виведення російських військ і персоналу із ЗАЕС та прилеглих територій будь-які ініціативи з відновлення ядерної безпеки та захищеності приречені на невдачу. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запорізької області та зустрічі із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Армія дронів": перші три ударні роти БПЛА вже готові до бою

     • 539336 переглядiв