ukenru
schob-rf-stalo-skladno-finansuvati-tsyu-viynu-zelenskiy-pro-dorozhnyu-kartu-energetichnikh-sanktsiy

"Щоб рф стало складно фінансувати цю війну": Зеленський про Дорожню карту енергетичних санкцій

 • 133577 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Міжнародна робоча група щодо санкцій проти рф, яку очолюють керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI) Майкл Макфол, представила – Дорожню карту енергетичних санкцій. Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні зазначив, що це детальний документ, який описує, що треба зробити, щоб рф стало складно фінансувати цю війну, передає УНН.

Цитата

"Спеціальна група міжнародних експертів під головуванням Майкла Макфола та Андрія Єрмака запропонувала Дорожню карту енергетичних санкцій. Це детальний документ, який описує, що треба зробити, щоб росії стало справді складно фінансувати цю війну, але при цьому – щоб глобальна економіка не зазнала втрат через обмеження для російських енергоресурсів. Це раціонально складений документ, і вже сьогодні почали працювати над його реалізацією", - сказав він.

Доповнення

У документі наголошується на важливості відключення росії від фінансових потоків від експорту газу, оскільки Європа під час війни платить рф за газ набагато більше, ніж за нафту. Експертна група акцентує, що європейське ембарго на російські енергоносії має бути частиною скоординованої стратегії ЄС і Сполучених Штатів, яка включатиме синхронні дипломатичні кроки та взаємодію із зацікавленими сторонами у приватному секторі.

Автори документа закликають уряди, а також державні та приватні компанії взяти Дорожню карту як основу для подальшого публічного просування енергетичних санкцій проти росії.

Українські Національні Новини

Суспільство