ukenru
scho-tam-novogo-v-infrastrukturi-yanika-merilo-pidvela-pidsumki-tizhnya

"Що там нового в інфраструктурі": Яніка Меріло підвела підсумки тижня

 • 26984 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Радниця міністра інфраструктури Яніка Меріло розповіла про події в галузі за останній тиждень, повідомляє УНН.

Вона зазначила, що цього тижня в першому читанні прийнятий законопроект 3474, завдяки якому можна перейти на автоматичне штрафування за перевантаження без людського фактора.

"Вірю в автоматизацію майже все і вся, "комп'ютер хабарів не бере". Після прийняття законопроекту в другому читанні також піднімуть штрафи за перевантаження, які сьогодні реально низькі. До кінця 2020 року МІУ планує закупити 50 WIM, а до кінця 2021 року 100", - повідомила Меріло.

Також вона розповіла про вихід нової серії марок "Маяки України".

"Це вже третя серія маяків і першу марку відпустили в цьому році біля найвищого маяка в Україні - Заднього Станіслав-Аджигольського маяка", - зазначила вона.

На цьому тижні почалися роботи з будівництва аеропорту Дніпра, а у вівторок буде можливість подивитися трансляцію цікавого Digital Infrastructure Day 2020 року, на якому можна почути, які цікаві інновації в планах в Міністерстві Інфраструктури, продовжила Меріло.

У той же час активно йдуть закупівлі та роботи по установці нових WIM (комплекси зважування фур в русі), очікується прийняття законопроекту. Укртрансбезпека закупила 24 нових ваг.

"WIMізація займає деякий час, а дороги руйнувати і зараз не можна, особливо з огляду на величезні бюджети, які йдуть на відновлення доріг", - підкреслила вона.

Також Меріло нагадала, що з 25 вересня відновиться курсування Intercity+ Київ-Харків.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій виконав обіцянку закупити 220 відеокамер для доріг.

Українські Національні Новини

Політика