ukenru
sche-dvoye-eks-podatkivtsiv-chasiv-v-yanukovicha-viyshli-pid-zastavi-5-mln-grn-ta-2-mln-grn

Ще двоє екс-податківців часів В.Януковича вийшли під застави 5 млн грн та 2 млн грн

 • 12704 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. З Лук’янівського СІЗО сьогодні вийшли екс-податківці Андрій Драгун та Юрій Кравченко, повідомляє кореспондент УНН.

Екс-керівник податкової Дарницького району Києва Юрій Кравченко був звільнений під заставу у 2 млн грн, а екс-керівник податкової Печерського району Андрій Драгун – під 5 млн грн.

Обидвох столичних податківців підозрюють у сприянні діяльності “податкових майданчиків”, створених колишніми президентом В.Януковичем та міністром доходів і зборів О.Клименко для приховування податків від держбюджету.

А.Драгуну інкримінують збиток державі на суму понад 5 млрд грн. Загальна вартість його активів оцінена правоохоронцями у 20 млн грн, що вп’ятеро більше за офіційний дохід його родини з 1998 року.

Ю.Кравченко інкримінують так само участь у злочинній схемі В.Януковича - О.Клименко та нанесення збитку державі у розмірі майже 1,5 млрд грн. Активи Ю.Кравченко оцінені у 4,8 млн грн, що вдвічі перевищує сукупний офіційний дохід родини з 1998 року.

Екс-податківці залишили Лук’янівське СІЗО, відмовившись від коментарів. Єдине, що вдалося дізнатися журналістам, так це те, що Ю.Кравченко взяв кошти на заставу у 2 млн грн “із карману”.

Варто зауважити, що вказані екс-податківці назбирали кошти на багатомільйоні застави за лічені години.

Нагадаємо, за даними ГПУ, затримані в рамках широкомасштабної антикорупційної операції екс-податківці готові надавати покази проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Зокрема, один з колишніх керівників обласної податкової адміністрації вже розкрив механізм забезпечення діяльності вказаних схем з боку податкових органів, починаючи від Міністерства доходів і зборів України, закінчуючи районною податковою інспекцією, де на обліку перебували “програмні підприємства”, що мінімізували надходження податків до держбюджету.

Українські Національні Новини

Політика