sbu-zatrimala-pravu-ruku-rosiyskogo-oligarkha-prichetnogo-do-kontrabandi-titanu-dlya-virobnitstva-krilatikh-raket

СБУ затримала "праву руку" російського олігарха, причетного до контрабанди титану для виробництва крилатих ракет

 • 912711 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Служба безпеки України затримала керівника контрабандної схеми, пов'язаної з вивезенням титанової сировини з України для виробництва ракет "Калібр". Повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

У Дніпрі було затримано Олександра Федосеєва, який вважається "правою рукою" російського мільярдера Михайла Шелкова. За даними СБУ, ці особи організували приховане вивезення титану до Росії, де він використовувався для виробництва військової техніки, включаючи ракети типу "Калібр", літаки МіГ-35 та СУ-35, а також вертольоти Ка-52.

Офіційна посада затриманого - радник генерального директора металургійної корпорації "ВСМПО-АВІСМА", яка належить Шелкову. За його дорученням Федосеєв перебував в Україні для контролю над цим незаконним бізнесом.

За даними розслідування, організатори контрабандної схеми вивезли понад 11 тонн титанової сировини загальною вартістю понад 2 мільйони доларів.

Співробітники СБУ провели обшуки та зібрали докази для притягнення організаторів схеми до відповідальності. Федосеєв, який намагався уникнути правосуддя, був затриманий після успішних оперативних дій Служби безпеки.

Під час обшуку у затриманого був виявлений російський паспорт та інші документи, що підтверджують його злочинну діяльність.

Нагадаємо

Раніше СБУ повідомила Шелкову та Федосеєву про підозру у фінансуванні дій, спрямованих на насильницьку зміну конституційного ладу України або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    путін зателефонував лукашенку

     • 1197557 переглядiв