sbu-zatrimala-agenta-fsb-yakiy-vlashtuvavsya-zavgospom-do-oboronnogo-zavodu

СБУ затримала агента фсб, який влаштувався завгоспом до оборонного заводу

 • 570068 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. СБУ затримали агента фсб, який отримав вороже завдання – влаштуватися до оборонної компанії на Кіровоградщині і збирати секретну інформацію щодо ремонту військової техніки ЗСУ, повідомляє пресслужба відомства, пише УНН.

Деталі

Правоохоронці затримали агента – "консерву" фсб, який влаштувався на посаду завгоспа кілька тижнів тому до оборонного заводу на Кіровоградщині та передавав росії секретні документи. Він майже одразу приступив до збору розвідданих на користь рф, але СБУ ретельно документувала кожен його крок, вказали у спецслужбі.

Насамперед агент, як вказано, намагався встановити точну кількість та види іноземного озброєння, які проходили техобслуговування на базі української оборонної компанії.

Контррозвідники СБУ затримали фігуранта «на гарячому», коли він приховано фотографував таємні документи.

Колаборантом виявився місцевий житель, якого фсб, як повідомляється, завербувала задовго до початку повномасштабного вторгнення рф. У поле зору російської спецслужби він потрапив під час свого тривалого перебування в росії, де працював на різних підприємствах. Згодом його перевели в «режим очікування» і відправили в Україну, де «активували» після початку повномасштабного вторгнення. Передачу секретних відомостей він мав здійснювати через один з месенджерів, зазначили у СБУ.

У разі успішного виконання ворожих завдань російська спецслужба «гарантувала» йому своє сприяння у виїзді до рф і отриманні громадянства країни-агресора, повідомили у СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у державній зраді, вчинена в умовах воєнного стану. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдавав з себе співробітника СБУ: затримано шахрая, який допомагав ухилянтам

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    МОЗ підтримує легалізацію медичного канабісу - Кузін

     • 622347 переглядiв