ukenru
sbu-zablokuvala-ponad-300-prorosiyskikh-saytiv

СБУ заблокувала понад 300 проросійських сайтів

 • 10972 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Служба безпеки України у 2018 році заблокувала доступ до понад 300 інтернет-ресурсів, які Росія використовувала для ведення гібридної війни проти України. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

“Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ заблоковано доступ до понад 300 інтернет-ресурсів, які використовувались РФ у ході ведення гібридної війни проти України, а також міжнародними злочинними угрупуваннями для поширення деструктивного інформаційного контенту”, - йдеться у повідомленні відомства.

Окрім того, за даними СБУ, слідчими підрозділами спецслужби здійснюються досудові розслідування у межах 83 кримінальних проваджень стосовно власників та адміністраторів спільнот антиукраїнського спрямування, які свідомо поширювали заклики до повалення конституційного ладу і державної влади, масових заворушень та інших протиправних дій. У поточному році у межах цих кримінальних справ 23 особам було повідомлено про підозру та винесено 15 обвинувальних вироків суду, проінформували у відомстві.

У СБУ зазначають, що впродовж 2018 року у межах профілактики правопорушень в інформаційній сфері вжито, зокрема, заходи превентивного впливу щодо 220 адміністраторів інтернет-спільнот, які поширювали в мережі матеріали деструктивного змісту на аудиторію понад 10 млн інтернет-користувачів.

“Таким чином Служба не допустила скоєння злочинів, відповідальність за які передбачена ККУ, а саме ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації)”, - зазначили у повідомленні.

Як повідомляв УНН, справу про розкрадання морського флоту України направлено до суду.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП