sbu-vstanovila-zamovnikiv-reyderskogo-zakhoplennya-zemli-na-ribalskomu-ostrovi

СБУ встановила замовників рейдерського захоплення землі на Рибальському острові

 • 23536 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. У столиці викрили замовників незаконного відчуження земельних ділянок та нерухомості, яке здійснювалось рейдерськими угрупованнями. Про це УНН повідомили у пресцентрі Служби безпеки України. 

Фігуранти справи, зокрема, заволоділи на Рибальському острові у Києві майже 2 гектарами земельних ділянок вартістю 86 мільйонів гривень.

Рейдери застосовували відпрацьований інструментарій протиправних дій. Зловмисники насамперед використовували підроблені документи для внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно недостовірну інформацію.

"За матеріалами СБУ землю на столичному острові повернуто до комунальної власності київської громади. Також ініційовано повернення законним власникам інших об’єктів захопленої нерухомості", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за адресами проживання та конспіративних офісів зловмисників виявлено чорнові записи, флеш-накопичувачі, комп’ютерну техніку і документи щодо можливих інших фактів протиправних дій та планів наступних рейдерських атак.

Нагадаємо, що у серпні співробітники української спецслужби викрили діяльність рейдерської злочинної організації. Учасники угруповання впродовж 2017-2019 років незаконно заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями різних форм власності. Діяльність рейдерів спричинила збитки на загальну суму майже 1,5 мільярда гривень.

Серед затриманих фігурантів – адвокати та колишні працівники органів юстиції. Чотирьом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Як повідомляв УНН, у Міністерстві юстиції збираються передати у правоохоронні органи список державних реєстраторів, руками яких здійснювалася переважна більшість рейдерських захоплень в державних реєстрах.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Гончарук прокоментував аномальний стан повітря в Україні

     • 30445 переглядiв

    Синоптики розповіли, якою буде погода завтра

     • 20214 переглядiв

    Україна передала НАТО проект закону щодо реформи СБУ

     • 16519 переглядiв

    На Японію насувається тропічний шторм "Неогурі"

     • 12901 переглядiв