ukenru
sbu-vikrila-chergoviy-rosiyskiy-feyk

СБУ викрила черговий російський фейк

 • 10806 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Служба безпеки України викрила черговий російський фейк, розміщений на одному з сайтів держави-агресора. Про це на брифінгу повідомив представник департаменту контррозвідки СБУ, передає кореспондент УНН.

"Йдеться про лист, який підписаний посадовою особою СБУ на керівника нашої служби, у якому йдеться про те, що постановочні відеоматеріали для проведення брифінгу і доведення до засобів масової інформації підготовлені", – повідомила контррозвідка.

В СБУ зазначили, що підпис під листом начебто поставив представник одного зі структурних підрозділів Служби безпеки, який насправді тривалий час працює на іншій посаді.

"Підпис посадової особи – це Віталій Анатолійович Шнайда. У цьому листі він підписується від імені одного з структурних підрозділів департаменту захисту інформаційної безпеки. Лист датований 20 грудня 2018 року. Хоча, насправді, Віталій Анатолійович Шнайда указом Президента України ще з лютого 2017 року призначений на посаду начальника управління СБУ в Тернопілльській області. Тобто відвертий фейк. Його автори навіть себе не напружували і не змушували співставляти якусь елементарну інформацію", – зазначили у спецслужбі.

Нагадаємо, СБУ викрила у Харківській області агентурну мережу, яку очолював колишній український правоохоронець.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП