ukenru
sbu-slidstvo-vstanovlyuye-z-yakogo-chasu-polkovnik-zsu-pratsyuvav-na-rosiyski-spetssluzhbi

СБУ: слідство встановлює, з якого часу полковник ЗСУ працював на російські спецслужби

 • 7547 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Слідство встановлює, з якого часу полковник Збройних сил України Іван Без'язиков, якого СБУ підозрює в участі у терористичній організації, працює на російські спецслужби. Про це повідомив керівник апарату Служби безпеки України Олександр Ткачук на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ми не відкидаємо жодних версій щодо того, з якого часу пан Без'язиков працював з російськими спецслужбами", - сказав О.Ткачук.

За даними СБУ, підозра І.Без'язикову грунтується, зокрема, й на показах свідків - українських військових, які перебували у полоні.

"Багато з них (військовослужбовців, які були у полоні терористів - ред.) почали вказувати на те, що поведінка Без'язикова у полоні була доволі підозрілою, а саме він був одягнений у військову форму ЗС РФ, він мав при собі зброю", - сказав О.Ткачук.

Крім того, за показами свідків, полковник ЗСУ, перебуваючи у полоні, вільно пересувався і спокійно спілкувався з представниками російських спецслужб на окупованих територіях.

За словами О.Ткачука, полковник І.Без'язиков намагався схилити українських полонених до співпраці з терористами і обіцяв їм певні посади.

"Перебуваючи у "полоні" він вільно пересувався і виїжджав до РФ", - сказав О.Ткачук.

Він додав, що вже на момент звільнення полковника з полону у СБУ була оперативна інформація про його співпрацю з терористами.

Нагадаємо, у СБУ заявили, що виявили полковника ЗСУ І.Без'язикова, який у серпні 2014 року потрапив у полон під час АТО і перейшов на бік незаконних збройних формувань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП