ukenru
sbu-rozsliduye-20-kriminalnikh-provadzhen-za-faktami-torgivli-ukrayinskikh-virobnikiv-z-okupovanimi-teritoriyami

СБУ розслідує 20 кримінальних проваджень за фактами торгівлі українських виробників з окупованими територіями

 • 11404 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Слідчими органами СБ України у період 2014-2016 років розслідувалось 20 кримінальних проваджень за фактами постачання та продажу товарів українських виробників на території тимчасово окупованої АР Крим, Донецької та Луганської областей. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у прес-службі СБУ.

У прес-службі відомства також повідомили, що перевезення вантажу (товарів) до або з неконтрольованої території визначено Тимчасовим порядком контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей (затверджений наказом першого заступника керівника АТЦ при СБ України (керівника АТО на території Донецької та Луганської областей) від 12 червня 2015 року.

Як повідомляв УНН, факти продажу українських снеків на окупованих територіях розглянуть у Мінекономрозвитку

Нагадаємо, в окупованому Донецьку продаються снеки українського виробника “S.Group”.

Так, у торгових точка міста Донецьк продаються товари українського виробництва, зокрема йдеться про арахіс виробництва “S.Group”.

Горішки ТМ “Козацька Слава” були вільно придбані за 44 рублі в одному з магазинів міста.

Також, снеки “S.Group” продаються на території окупованої республіки Крим.

Наприклад, у Севастополі пачку вагою 35 грамів можна придбати за 23 російських рублі (менше 10 гривень).

Корпорація S.Group, яка є родинним бізнесом нардепа-радикала Сергія Рибалки, позиціонує себе як національний лідер з виробництва снеків і товарів для дому, провідний експортер снекової продукції в країни ЄС, Середньої Азії, Кавказу та Близького Сходу.

Як відомо, в Україні діє постанова Кабінету міністрів України “Про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію” №1035 - редакція від 16.12.2015, яка обмежує торгівлю з Кримом.

Водночас раніше перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів вже повідомляв про наявні факти порушення цієї постанови.

Експерти розцінюють порушення заборони на торгівлю як політику подвійних стандартів з боку одного зі спонсорів Радикальної партії Сергія Рибалки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП