ukenru
sbu-povidomila-scho-spriyaye-prokuraturi-u-rozsliduvanni-spravi-pro-plan-artemenka-nardep

СБУ повідомила, що сприяє прокуратурі у розслідуванні справи про "план Артеменка" - нардеп

 • 9041 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Служба безпеки України сприяє органам прокуратури у розслідуванні справи про "план Артеменка". Про це йдеться у копії відповіді на запит народного депутата Ірини Фріз, яку вона опублікувала у Facebook, передає УНН.

“Сьогодні отримала відповідь на депутатське звернення щодо правової оцінки та порушення кримінальної справи по факту так званого "плану Артеменка". Чекаємо на передачу справи на розгляд суду”, - розповіла І.Фріз.

В оприлюдненому документі йдеться про те, що "викладені у депутатському зверненні обставини... розслідуються... у кримінальному проваджені... за фактом вчинення народним депутатом України Артеменком А.В. державної зради, тобто злочину передбаченого ч.1 ст.111 ККУ".

“Службою безпеки України відповідно до вимог чинного законодавства здійснюється сприяння органам прокуратури у розслідуванні вищезгаданого злочину”, - повідомляється в тексті документа.

Нагадаємо, 19 лютого видання The New York Times повідомило, що народний депутат Андрій Артеменко передав план нормалізації відносин між Україною і Росією радникові президента США Майклу Флінну незадовго до відставки американського посадовця з цієї посади. Цей план, зокрема, передбачає виіршення питання щодо передачі Криму Росії в оренду на термін від 50 до 100 років, а також виведення російських військ з території України.

Після заяв А.Артеменка прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження про держзраду.

У Кремлі у відповідь на заяви Артеменка оголосили, що вважають окупований Крим “частиною території Росії”, а дискусії щодо майбутнього півострова назвали неприйнятними.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП