sbu-povidomila-novi-detali-vikrittya-na-shakhraystvi-nardepa-alyeksyeyeva

СБУ повідомила нові деталі викриття на шахрайстві нардепа Алєксєєва

 • 856320 переглядiв

Цитата

«Проведено увесь комплекс заходів, зокрема, й негласні розшукові дії, які зафіксували порушення закону. У кримінальній справі фігурує чинний народний депутат України. Він протиправно заволодів коштами іноземного громадянина за сприяння в отриманні статусу біженця. Весь перебіг подій задокументовано співробітниками СБУ. Ми володіємо аргументованою доказовою базою», – зазначив Наумюк.

Він повідомив, що кримінальне провадження було розпочате у квітні за заявою потерпілого.

Деталі

За словами Наумюка, перша розмова, де народний депутат запропонував свої «послуги» іноземцю, відбулася 1 червня. А вже 17 червня він отримав першу частину «винагороди» – 20 тисяч доларів США.

Наумюк зазначив, що згодом фігурант повідомив, що потрібні ще кошти для вирішення питання в суді першої інстанції. І 29 червня він отримав другий «транш».

Як повідомив Сергій Наумюк, нардеп, маючи адвокатський досвід, розумів протиправність своїх дій і застосовував різні методи конспірації, щоб ускладнити документування злочину.

«СБУ комплексно протидіє різноманітним загрозам безпеці держави та викриває злочини на всіх рівнях. Від затримання ворожих агентів та воєнних злочинців до народного депутата, який вирішив незаконно «заробити» під час війни», – підкреслив заступник Голови Служби безпеки.

Доповнення

Документування злочину у справі нардепа від «Європейської солідарності» Сергія Алєксєєва було складним, тому що підозрюваний обізнаний про форми й методи такої роботи правоохоронців, зважаючи на фах та діяльність.

Нагадаємо

Служба безпеки спільно з Державним бюро розслідувань задокументувала злочинні дії одного із чинних народних депутатів України Сергія Алєксєєва, якого підозрюють у вимаганні коштів з громадянина однієї із європейських країн. За даними правоохоронців, за 50 тис. дол. нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції.

Сергію Алєксєєву повідомили про підозру у шахрайстві, також правоохоронці провели за місцем його проживання невідкладні слідчі дії.

До суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу Алєксєєву. Проситимуть арешт з альтернативою внесення застави обсягом 10 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Син михайла єфремова випав із вікна – росЗМІ

     • 28627693 переглядiв

    У ГУР прокоментували риторику лукашенка щодо "ядерки"

     • 949986 переглядiв

    В Одесі відбулось спецпогашення благодійної поштової марки

     • 536740 переглядiв