ukenru
sbu-i-natspolitsiya-na-klyuchovikh-obyektakh-dopomagayut-sisadminam-poboroti-kiberataku

Робота комп'ютерних мереж буде повністю відновлена за декілька днів - А.Геращенко

 • 9756 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Фахівці з кібербезпеки СБУ і Національної поліції працюють на ключових інфраструктурних об'єктах, щоб допомогти системним адміністраторам якомога швидше відновити роботу комп'ютерних мереж. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат України Антон Геращенко, передає УНН.

"В даний момент фахівці з кібербезпеки СБУ і Національної поліції працюють на ключових інфраструктурних об'єктах України з метою допомогти системним адміністраторам якомога швидше відновити роботу комп'ютерних мереж. Думаю, що за кілька днів, робота комп'ютерних мереж буде повністю відновлена", - написав А.Геращенко.

"По кожному відомому факту зараження комп'ютерним вірусом буде розпочато кримінальне провадження", - також написав радник міністра внутрішніх справ.

Він також зазначив, що даними, які будуть отримані за результатами розслідування наймасштабнішою кібератаки в історії України, українські фахівці з кібербезпеки обміняються зі своїми зарубіжними колегами, щоб зробити наш світ більш безпечним в майбутньому.

"Зрозуміло, що зловмисники, що запустили цю кібератаку, знаходяться за межами України. Але рано чи пізно їх особистості будуть встановлені і вони стануть не виїзними з РФ. Сьогоднішня кібератака, наймасштабніша в історії України не остання. Будуть і інші", - зазначив А .Геращенко.

Також А.Геращенко вважає, що війна в кіберпросторі завдає прямої матеріальної шкоди через дестабілізацію роботи бізнесу та держорганів і є частиною загальної стратегії гібридної війни Російської імперії проти України.

"Така ж її (гібридної війни Росії - ред) частина, як і теракт, організований сьогодні російськими спецслужбами щодо полковника ГРУ Максима Шаповала", - додав народний депутат.

Українські Національні Новини

Політика