ukenru
sap-vzhe-vtretye-viklikatime-rozenblata-i-polyakova-dlya-vruchennya-obvinuvalnikh-aktiv

САП вже втретє викликатиме Розенблата і Полякова для вручення обвинувальних актів

 • 15735 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура планує викликати на 25 вересня підозрюваних у "бурштиновій справі" народних депутатів Борислава Розенблата, Максима Полякова та інших підозрюваних із захисниками для вручення обвинувальних актів. Про це повідомив УНН прокурор САП Валентин Мусіяка.

"Попередньо, на 25 (вересня – ред.) будемо викликати (Розенблата, Полякова та інших підозрюваних разом із захисниками у "бурштиновій справі" - ред.) в третій раз", - сказав прокурор.

Мусіяка уточнив, що вперше підозрюваних із захисниками викликали до САП для вручення обвинувальних актів 14 вересня, однак всі різко похворіли. Потім, зазначив він, викликали на 20 вересня.

"На сьогодні теж всі різко захворіли, а депутати слухають виступ Президента у Верховній Раді… Я пропонував прийти у будь-який час протягом дня, але ніхто не обіцяв (прийти – ред.)", - резюмував прокурор.

У свою чергу один із захисників підозрюваних Розенблата і Полякова Петро Бойко розповів УНН, що як 14 вересня, так і сьогодні брав участь в іншому судовому засіданні, і через це не мав змоги прийти до САП.

Як повідомляв УНН, НАБУ та САП планують вручити обвинувальні акти Розенблату та Полякову 14 вересня.

У лютому 2018 року НАБУ завершило слідство “бурштинової справи”, де фігурують Розенблат і Поляков і надали їм матеріали для ознайомлення.

19 червня 2017 року детективи НАБУ та САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участю народних депутатів України.

За даними САП, встановлена ймовірна причетність двох народних обранців — Максима Полякова та Борислава Розенблата.

Зазначимо, що 20 вересня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії НАБУ під час оперативно-розшукових заходів щодо Розенблата.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП