ukenru
sap-sprava-pro-ukhilennya-vid-splati-podatkiv-u-dinamo-peredana-dbr

САП: справа про ухилення від сплати податків у "Динамо" передана ДБР

 • 20676 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Підслідність у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ "ФК "Динамо" Київ" визначено за слідчими Державного бюро розслідувань. Про це УНН повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України.

"Матеріали кримінального провадження скеровані за підслідністю до ДБР", - повідомили у пресслужбі.

Зазначимо, що йдеться про кримінальне провадження № 42019000000002028 від 17 вересня 2019 року. За даними ЗМІ, досудове розслідування кримінального провадження реєстрували слідчі ГПУ.

Стверджувалося, що службові особи ТОВ "ФК "Динамо" Київ" "забезпечили уникнення Товариством сплати податків у особливо великих розмірах шляхом реалізації схем із фінансування діяльності спортивного клубу з використанням банківських рахунків офшорної компанії".

Інкримінують службовим особам ТОВ "ФК "Динамо" Київ" частину 3 статті 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів - ред.) Кримінального кодексу України.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше на адресу київського "Динамо" неодноразово звучали звинувачення у несплаті податків.

Зокрема, йдеться про публікації у ЗМІ зарплатних відомостей футболістів клубу за 2013-2015 роки. З них випливало, що ФК за три роки міг ухилитися від сплати податків на суму близько 30 мільйонів доларів шляхом заниження реальних заробітних плат своїх гравців у податковій звітності.

"Тим самим київський клуб платив менше 1% податків від реальних окладів своїх гравців. За даними медіа, основну частину зарплати в "Динамо" платили через офшор Newport Management LTD, що фігурує в судових позовах", — повідомляло тоді видання "Новое время".

За попередніми підрахунками, за п'ять років столичний ФК міг недоплатити у бюджет 445 млн грн, з яких близько 183 млн грн мало піти у Пенсійний фонд і ще 30 млн грн – у держбюджет як військовий збір.

Попри виплату клубом мінімальних зарплат своїм гравцям і офшорне фінансування, у Державної фіскальної служби до ФК "Динамо" роками не було претензій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП