sap-prositime-obrati-zastavu-dlya-m-okhendovskogo-cherez-rizik-viyizdu-z-ukrayini

САП проситиме обрати заставу для М.Охендовського через ризик виїзду з України

 • 7190 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд обрати для голови Центрвиборчкому Михайлу Охендовському запобіжний захід у вигляді застави, бо є, в тому числі, ризик, що підозрюваний може покинути межі України. Про це сказав сьогодні журналістам перед судовим засіданням заступник керівника САП Володимир Кривенко, передає кореспондент УНН.

"Є в нас такі дані, що може покинути межі України. Чому ми і просимо обрати таку міру запобіжного заходу", - сказав В.Кривенко.

Він зазначив, що САП клопотатиме у суді обрати М.Охендовському запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн 291 тис. грн, що дорівнює сумі отриманої неправомірної вигоди.

Також, додав В.Кривенко, антикорупційна прокуратура проситиме арешт і його майна для забезпечення належних процесуальних обов’язків.

Водночас сам М.Охендовський наголосив: "Той факт, що я повернувся з відрядження в Киргизстані, коли знав, що вже оформлена підозра, запросив сам детективів до аеропорту "Бориспіль", запропонував їм невідкладно вручити мені підозру. Я нікуди тікати не збираюся, я точно залишуся тут. І всі винні в незаконному притягненні мене до кримінальної відповідальності будуть покарані".

Нагадаємо, 18 грудня голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському та його захисту вручили два клопотання - про обрання запобіжного заходу у вигляді застави і про відсторонення голови ЦВК від посади.

13 грудня детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Світові фондові індекси синхронно зросли

     • 8674 переглядiв

    Державний бюджет на 2017 рік у цифрах

     • 36250 переглядiв

    До Одеси прибув "поїзд єдності"

     • 8640 переглядiв

    Семеро дітей отруїлися чадним газом на Тернопільщині

     • 7506 переглядiв