ukenru
sap-i-nabu-rozsliduyut-kriminalne-provadzhennya-schodo-b-rozenblata-ta-m-polyakova-u-spravi-nezakonnogo-vidobutku-burshtinu-n-kholodnitskiy

САП і НАБУ розслідують кримінальне провадження щодо Б.Розенблата та М.Полякова у справі видобутку бурштину - Н.Холодницький

 • 21610 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Детективи Національного антикорупційного бюро України разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою розслідують кримінальне провадження щодо народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова щодо отримання неправомірної вигоди шляхом внесення змін до законодавства стосовно видобутку бурштину. Про це сьогодні сказав заступник Генерального прокурора України – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на спільному брифінгу з директором НАБУ Артемом Ситником, передає кореспондент УНН.

За словами Н.Холодницького, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП протягом тривалого часу розслідують кримінальне провадження щодо незаконного видобутку бурштину.

"Під час слідства встановлено, що два народні депутати з метою отримання неправомірної вигоди від представника компанії нерезидента, яка зацікавлена у видобутку бурштину в Україні, скористалися правом законодавчої ініціативи з метою протягти через парламент низку змін до законопроектів, які мають покращити умови господарювання для підприємства-замовника при видобутку бурштину та його реалізації", - сказав він.

Нагадаємо, охоронця нардепа Б.Розенблата піймали на хабарі у 200 тис. дол

Також нагадаємо, Б.Розенблат заявив, що охоронцю "всунули" торбу і просили передати нардепу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП