ukenru
samit-ukrayina-yes-klimpush-tsintsadze-prokomentuvala-pidpisani-ugodi

Саміт Україна-ЄС: Климпуш-Цинцадзе прокоментувала підписані угоди

 • 11738 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Підписані вчора п’ять фінансових угод між Україною та Європейським Союзом не є кредитним зашморгом від ЄС. Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Вчора почали говорити про те, що це черговий кредитний зашморг від Європейського Союзу, наголошую, що всі угоди, які вчора були підписані, - вони є грантовими, це допомога Європейського Союзу в провадженні в Україні реформ у галузі децентралізації, в антикорупційній реформі, підтримці культури, громадянського суспільства", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, в інших сферах це можливість технічної допомоги в отриманні Україною консультативної, експертної допомоги від ЄС щодо різних реформ.

"Тому це є важливий внесок наших європейських колег у те, як ми далі маємо можливість провадити реформи за їхньої допомоги, участі та підтримки", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Також вона прокоментувала декларацію саміту та назвала основні пріоритети, які були закладені ще минулого року на основі Угоди про асоціацію.

"Чотири пріоритети, які були виокремлені - це інтеграція України до енергетичного ринку ЄС, цифрового ринку ЄС, поглиблення митної співпраці з технічного врегулювання і сектор свободи, юстиції, безпеки - вони знайшли своє поглиблене відображення у декларації саміту", - додала віце-прем'єр.

Нагадаємо, 8 липня у Києві відбувся саміт Україна – Європейський Союз, за результатами якого було підписано угоди щодо фінансової підтримки.

Українські Національні Новини

Політика