ukenru
samit-ssha-z-pivnichnoyu-koreyeyu-skasovaniy

Саміт США з Північною Кореєю скасований

 • 16298 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Американський президент Дональд Трамп скасував зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, яка була запланована на 12 червня. Про це повідомляє УНН з посиланням на АР.

"Трамп скасовує 12 червня саміт з Кім Сен Ином лідером Північної Кореї через "величезний гнів і відкриту ворожнечу" в останній заяві", - сказано у повідомлені.

Як повідомляв УНН, Президент США Дональд Трамп раніше повідомив, що 12 червня в Сінгапурі відбудеться його зустріч з Кім Чен Ином, на якій повинні обговорюватися перспективи повної денуклеаризації Корейського півострова. Тим не менше 16 травня перший заступник голови МЗС КНДР Кім Ге Гван заявив, що Пхеньян може не погодитися на участь в саміті з США, якщо вони продовжать вимагати денуклеаризації Корейського півострова в односторонньому порядку.

За день до цього влада КНДР скасувала переговори на високому рівні з Сеулом через початок американо-південнокорейських військово-повітряних навчань Max Thunder.

Також повідомлялося, що перша в історії зустріч глав США і КНДР, запланована на 12 червня, опинилася під загрозою через невдоволення Пхеньяна висловлюванням радника глави Білого дому з нацбезпеки Джона Болтона. Той сказав, що хотів би ядерного роззброєння КНДР «за лівійським сценарієм», що означає беззастережну здачу ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу