ukenru
samit-g20-sindzo-abe-pidviv-pidsumki

Саміт G20: Сіндзо Абе підвів підсумки

 • 13992 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Лідери "великої двадцятки" чітко підтвердили необхідність вільної, справедливої і недискримінаційної торговельної політики на дводенному саміті, який завершився в суботу. Про це під час прес-конференції за підсумками саміту "Великої двадцятки" заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Глобальна економіка як і раніше зіштовхується з ризиками, оскільки зберігається напруженість в торгівлі", - заявив Абе на прес-конференції в Осаці на заході Японії.

За його словами, "лідери "Великої двадцятки" погодилися з тим, що країни-члени повинні керувати сильним глобальним економічним зростанням", і в той же час готові прийняти подальші заходи в разі потреби.

Під час прес-конференції японський лідер також торкнувся ситуацію в Ірані і питання екології.

Як повідомляв УНН 29 червня саміт лідерів країн Великої двадцятки завершився в суботу в Осаці.

На полях заходи ряд лідерів з числа Групи двадцяти обговорили між собою і з президентом РФ Володимиром Путіним тему України. Наприклад, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей дорікнула Путіну через дії Росії в Україні. А президент Франції Емманюель Макрон очікує обговорення питань врегулювання конфлікту з урахуванням Мінських домовленостей на майбутньому в липні саміті "нормандської четвірки".

Зокрема, представник російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що під час саміту Путіна і американського лідера Дональд Трампа, останньому було надано роз'яснення щодо українських військовополонених моряків.

Українські Національні Новини

Політика