ukenru
saakashvili-perevedeno-do-reanimatsiyi-tyuremnoyi-likarni

Саакашвілі переведено до реанімації тюремної лікарні

 • 20404 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі переведено в реанімацію тюремної лікарні, наразі його стан стабільний. Про це повідомила журналістам лікар-реаніматолог, передає Новости-Грузия, інформує УНН.

Деталі

Саакашвілі, який продовжує голодування вже 49-й день, раніше сьогодні знепритомнів під час зустрічі з адвокатами та був винесений з кімнати для побачень на ношах.

"Це була короткострокова втрата свідомості, був високий тиск та були нестабільні глікемічні показники. Він лежить у реанімації, і там чергує реаніматолог. Він повністю контактний", - заявила лікарка.

За її словами, наразі стан пацієнта стабільний. Лікар додала, що причини нападу короткочасної втрати свідомості – синкопе, стануть відомі після проведення низки досліджень.

"Параметри оксигенації, гемодинаміки та дихання в абсолютній нормі... Після короткострокових реанімаційних дій його стан стабілізувався", - додала вона.

Фахівець не представилася. Вона наголосила, що сьогодні "випадково потрапила" до Глданської в'язниці.

"Я прибула відвідати пацієнта і це сталося", - додала лікар.

Додамо

Напередодні група лікарів при омбудсмені Грузії Ніно Ломджарія оцінила стан Саакашвілі як критичний, рекомендувавши перевести його до приватного шпиталю. Згідно з їхнім висновком, внаслідок тривалого голодування у пацієнта розвинулися енцефалопатія вернику, прогресуюча гіпокалемія, таласемія, висока ймовірність гастроінтестинальної кровотечі.

Українські Національні Новини

Новини Світу