ukenru
s-medvedenko-k-brayant-viyaviv-bazhannya-provesti-v-ukrayini-paru-mayster-klasiv

С.Медведенко: К.Брайант виявив бажання провести в Україні пару майстер-класів

 • 11038 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Дворазовий чемпіон НБА у складі "Лос-Анджелес Лейкерс" Станіслав Медведенко пояснив, чому після завершення кар'єри повернувся на батьківщину, а також розповів про відносини з легендами каліфорнійського клубу, інформує УНН з посиланням на Федерацію баскетболу України.

"Я поїхав, бо мені подобається Україна. Не можу сказати, що я повністю поїхав, у мене там залишилася робота, не така, як мені б хотілося. Це спортивне агентство, яке допомагає хлопцям їхати в Америку, робити тренувальні табори. У нас є шикарний табір в передмісті Лос-Анджелеса, я постійно літаю в Америку", - розпочав С.Медведенко.


Крім того, українець порівняв двох легенд НБА Кобі Брайанта і Шакіла О'Ніла: "Кобі Брайант - це повна протилежність Шакіла О’Ніла, він егоїст, індивідуаліст. Але у мене з ним гарні відносини. Останній раз ми бачилися два місяці тому, і він виявив бажання приїхати в Україну. Каже, що хоче провести тут пару майстер-класів".


Примітно, що 38-річний С.Медведенко більшу частину кар'єри провів у Національній баскетбольній асоціації, де виступав за клуби "Лос-Анджелес Лейкерс" і "Атланта Хокс". Також на старті кар'єри виступав за "Будівельник", БК "Київ" і литовський БК "Аліта". Будучи партнером К.Брайанта українець допоміг "Лейкерс" виграти чемпіонські персні НБА (2001, 2002 роки).


Довідка УНН: К.Брайант – п'ятикратний чемпіон НБА, двократний переможець Олімпійських ігор, 18 разів приймав участь у Матчах усіх Зірок НБА. Автор багатьох рекордів, серед яких варто відзначити другий найкращий показник в історії результативності в окремо взятому поєдинку НБА – 81 очко. Крім того, 14 квітня 2016 року К.Брайант закінчив кар'єру в НБА, набравши в своєму останньому матчі з "Ютою" 60 очок.

Українські Національні Новини

Спорт