s-lavrov-anonsuvav-peregovori-rosiyi-ta-ssha-schodo-siriyi

С.Лавров анонсував переговори Росії та США щодо Сирії

 • 7538 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Москва та Вишингтон можуть цього тижня досягти угоди про виведення всіх повстанців зі східного Алеппо. Упевненість у цьому у понеділок висловив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Щойно такої угоди буде досягнуто, РФ вважатиме тих, хто залишатиметься зі зброєю у східній частині міста, терористами, додав він.

"Ці озброєні угруповання, які відмовляться залишити східний Алеппо, будуть прирівнені просто до терористів. Ми будемо поводитися з ними, як з терористами, екстремістами, будемо підтримувати операцію сирійської армії проти такого роду бандитських загонів", - сказав С.Лавров.

З його слів, шляхи і терміни виведення повстанців зі східного Алеппо мають бути визначені на переговорах російських та американських експертів, які розпочнуться у Женеві ввечері 6 грудня або вранці 7 грудня.

"Як тільки терміни та маршрути будуть узгоджені, набуде чинності режим припинення вогню, щоб розпочати евакуацію цих бойових загонів", - повідомив російський міністр.

Тим часом Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що 4 грудня внаслідок ударів російської та сирійської авіації в утримуваній повстанцями провінції Ідліб загинули щонайменше 73 особи. За даними Центру, при авіаударах використовувалися бочкові бомби.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    С.Лавров анонсував переговори Росії та США щодо Сирії

     • 7538 переглядiв

    А.Меркель висловила жаль з приводу відставки М.Ренці

     • 7078 переглядiв

    Акція “Волонтерський сніговик” відбулася у Кропивницькому

     • 8166 переглядiв