ukenru
s-kubiv-yek-vinesla-na-rozglyad-yep-i-radi-yes-propozitsiy-pro-dodatkovi-torgovelni-preferentsiyi-ukrayini

С.Кубів: ЄК винесла на розгляд ЄП і Ради ЄС пропозицій про додаткові торговельні преференції Україні

 • 4502 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Європейська комісія винесла на розгляд Європейського парламенту і Ради ЄС пропозицій про додаткові торговельні преференції Україні, за що український уряд дякує. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час візиту до Брюсселя, де очолює українську делегацію на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

"Дякуємо Європейській комісії за винесення на розгляд Європарламенту та Ради ЄС пропозицій про надання Україні додаткових торговельних преференцій", - цитує С.Кубіва прес-служба МЕРТ у Twitter.

Також він повідомив, що за 9 місяців 2016 року товарообіг між Україною та ЄС зріс на 6% порівняно з 2015 роком, склавши 21,85 млрд дол. США.

"Результати 9 місяців 2016 року яскраво свідчать про подальше зростання важливості торговельних зв’язків між Україною та ЄС", - зауважив віце-прем'єр.

Крім того С.Кубів повідомив, що уряд України відданий реформуванню системи санітарного та фітосанітарного нагляду в Україні на основі норм і стандартів ЄС.

Українські Національні Новини

Економіка