ryeznikov-kontrnastup-mav-pokazati-partneram-scho-odna-sprava-vzyati-uchast-u-dopomozi-zhertvi-insha-pokarati-agresora

Рєзніков: контрнаступ мав показати партнерам, що одна справа — взяти участь у допомозі жертві, інша — покарати агресора

 • 171407 переглядiв

Деталі

Так, Резніков розповів, що відчув утому влітку в деяких західних столицях. Ставлення, за його словами, було таке: "добре, ми допомогли українському опору, ми не дозволили йому бути знищеним".

Резніков та інші українські чиновники хотіли продемонструвати своїм партнерам на Заході, що українська армія може відвоювати великі ділянки території, окупованої росією.

"Контрнаступ показав би, що одна справа - взяти участь у допомозі жертві, - інша - зрозуміти, що ти можеш покарати агресора", - сказав Резніков.

Як зазначає видання, у липні військові представники України, США та Великої Британії зібралися на базі у Європі, щоб обговорити можливі сценарії. Відправною точкою української сторони була розгорнута кампанія по всьому південному фронту, прагнення звільнити не лише окупований Херсон, а й сотні квадратних кілометрів у Миколаївській та Запорізькій областях.

Військові стратеги збиралися у трьох кімнатах, розділених по країнах, де експерти проводили одні й самі кабінетні навчання. Часто вони працювали по двадцять годин на добу, а американські та британські військові допомагали відточувати стратегію українців.

"У нас є складніші алгоритми та методології, коли йдеться про такі речі, як планування логістики та розрахунок кількості боєприпасів. Ідея полягала не в тому, щоб сказати їм, що робити, а, швидше, у тому, щоб дати їм різні підходи, щоб перевірити їхні плани", - каже високопоставлене джерело в міністерстві оборони.

Початкові командно-штабні навчання показали, що об'єднаний наступ через південний фронт дорого обійдеться українській техніці та живій силі.

"Це виглядало необачно", - зазначає автор статті.

На півдні Україна атакувала російські позиції із наданих США високоточних ракетних систем. У відповідь на це російські генерали перекинули значну кількість підрозділів із Харківської області, щоби підтримати сили під Херсоном.

Стратеги, як зазначається, зупинилися на ідеї, яка дозволила б скористатися цією вразливістю: наступ на два фронти. Незабаром після цього Резнікова повідомили про плани.

"Мене не вперше вразила здатність наших військових вигадувати несподівані рішення. Я зрозумів, що від мене залежить, як вони отримають потрібну зброю", - сказав він.

Нагадаємо

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков підбив підсумки шостої зустрічі міністрів оборони у форматі Рамштайн.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін хоче вдосконалити закон про “інвестнянь” – Шмигаль

     • 159391 переглядiв