ukenru
ryaboshapka-ya-mozhu-peresliduvati-v-sudovomu-poryadku-bud-kogo-navit-kolomoyskogo

Рябошапка: я можу переслідувати в судовому порядку будь-кого, навіть Коломойського

 • 8210 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. В Україні немає "недоторканних" - це стосується і бізнесменів Ігоря Коломойського та Ріната Ахметова, і будь-якого іншого олігарха. Про це заявив Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка в інтерв'ю газеті Kyiv Post, передає УНН.

"У цій країні немає недоторканних осіб... У нас дуже хороша підтримка з боку Президента і парламенту. Я маю право переслідувати в судовому порядку будь-якого винного, навіть Коломойського, навіть Ахметова, і будь-якого іншого олігарха. Будь-яка людина може бути притягнута до відповідальності, якщо вона скоїла злочин, і якщо є докази, щоб це довести", - сказав Генпрокурор.

Рябошапка заявив також, що у ГПУ "багато могутніх ворогів", але, за його словами, це означає, що "ми чинимо правильно".

У той же час Генпрокурор порадив не чекати чудес і обвинувачень на адресу багатих і могутніх осіб найближчим часом.

Політична воля, необхідна для розкриття найбільш тяжких злочинів, "присутня", сказав Рябошапка, але "друга частина - це здатність переслідувати в судовому порядку людини, яка володіє величезною владою".

"Іноді держава не в змозі в достатній мірі переслідувати таких осіб в судовому порядку. Вони контролюють сектори економіки і ЗМІ. Вони можуть досить ефективно протистояти державі. Ми нарощуємо свій потенціал, але знаємо, що рівень довіри до прокуратури вкрай низький", - заявив він.

"Це як еволюція. Я не можу рухатися дуже швидко революційним шляхом, щоб боротися безпосередньо проти наймогутнішої людини в країні... Якимось чином ми повинні нарощувати свій потенціал і ставати сильнішою і сильнішою, а потім закликати цих людей дотримуватися законодавства і закону", - сказав Рябошапка.

Як повідомляв УНН, раніше Рябошапка заявив, що Україна не видаватиме бізнесмена Ігоря Коломойського у разі отримання відповідних міжнародних доручень про екстрадицію.

Українські Національні Новини

Політика