ukenru
ryaboshapka-vnevneniy-scho-mozhlivist-zastavi-dlya-gladkovskogo-ne-dozvolit-yomu-vtekti

Рябошапка впевнений, що можливість застави для Гладковського не дозволить йому втекти

 • 13420 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що навіть у разі внесення застави за колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, можливість чого визначено Вищим антикорупційним судом, буде повністю забезпечено можливість співпраці підозрюваного з органами досудового розслідування та унеможливить його переховування. Про це він заявив у відеокоментарі, поширеному у суботу ввечері пресслужбою ГПУ, передає УНН.

Так, Генпрокурор нагадав, що ВАКС обрав запобіжний захід Гладковському у вигляді тримання під вартою на два місяці із альтернативою застави у понад 10 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАКС: сума застави Гладковського відповідає завданим збиткам

"В разі, якщо буде внесено заставу,.. на підозрюваного покладено судом низку обов'язків... Таким чином навіть у разі внесення застави органами досудового розслідування буде повністю забезпечено можливість співпраці підозрюваного із органами досудового розслідування та унеможливлення його переховування від органів кримінального переслідування", - заявив Рябошапка.

Він також зазначив, що судом встановлено законність затримання Гладковського детективами НАБУ.

"Таким чином підтверджено, що це затримання було здійснено обґрунтовано, за наявності достатніх підстав, та у повній відповідності з кримінально-процесуальним законодавством", - додав Рябошапка.

17 жовтня НАБУ повідомило про затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

18 жовтня детективами НАБУ повідомлено йому про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Арокурори клопочуть про обрання Гладковському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 100 млн грн.

ВАКС почав обрання запобіжного заходу Гладковському ще 18 жовтня, утім у ніч на суботу оголосив перерву до 12 години 19 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика