ukenru
ryaboshapka-rozpoviv-pro-situatsiyu-z-doborom-prokuroriv

Рябошапка розповів про ситуацію з добором прокурорів

 • 12477 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Станом на вівторок Офіс Генпрокурора мав майже 800 бажаючих взяти участь у новому доборі прокурорів. Про це заявив Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, передає кореспондент УНН.

"Ми маємо трохи більше ніж 200 вакансій наразі, але ми вирішили оголосити зараз конкурс лише на 100. Цей добір вже почався. Подача документів закінчується в п’ятницю", - сказав Рябошапка.

З його слів, було оголошено конкурс на 100 вакансій з 200 тому, що в Офісі "повинні мати можливість для ліфтів із обласних прокуратур, для того щоб люди які пройдуть там атестацію, мали можливість для підвищення і для переходу у центральний апарат, у центральний Офіс Генерального прокурора".

"Ми плануємо, що десь протягом березня ми закінчимо добір 100 нових людей. Станом на вчора у нас було уже 773 заяви бажаючих взяти участь. Не всі, правда, подали декларацію, оскільки всі розуміють, наскільки складний процес подати декларацію кандидатам. Але кількість декларацій постійно збільшується", - додав Генпрокурор.

Як повідомляв УНН, раніше в Офісі Генерального прокурора (ОГП) заявили, що на конкурсі на посади прокурорів раді бачити юристів, науковців та представників судової системи.

Українські Національні Новини

Політика