ukenru
ryaboshapka-garniy-spetsialist-ale-vin-ne-pokazav-rezultat-na-svoyiy-posadi-zelenskiy

Зеленський: Рябошапка гарний спеціаліст, але він не показав результат на своїй посаді

 • 17822 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка не показав результат роботи на своїй посаді. Про це він заявив під час зустрічі з з представниками малого та середнього бізнесу Полтавської області, передає кореспондент УНН.

"Я впевнений, мені будуть казати: "ая-яй, не можна чіпати Генпрокурора", хоча ви знаєте, ми з ним пройшли довгий шлях і на передвиборчій кампанії. Але моя думка особиста - хай там голосують депутати, як вони хочуть. Моя особиста думка дуже проста – немає результату – не маєш займати місце. Я - Президент, ставлю собі те ж саме: які ми б не були гарні, із гарними побажаннями і очима, і кроками, і відкритим серцем, якщо немає у тебе результату – до побачення. Мало того, мені здається, що справедливо, коли ти сам про це говориш", - зазначив він.

Окрім того, Зеленський заявив, що НАБУ, Генпрокуратура та СБУ не працюють на 100%.

"Я дійсно вважаю, що в ДБР Венедіктова тільки прийшла. Я дійсно вважаю, що нема питань до неї... поки що. Тому що людина тільки прийшла. Треба якийсь час. Я дійсно вважаю, що СБУ, Генпрокуратура і НАБУ не працюють на 100%. Я дійсно вважаю, що більше часу було у НАБУ, ніж у всіх цих органів. Я маю на увазі, ці органи хоча б змінились, НАБУ більше всіх проробили там 6 років чи 5 років. Я вважаю, що це не результат для такого органу, тому що саме вони займаються чиновниками", - додав Президент.

За словами Зеленського, Рябошапка гарний спеціаліст, але не показав гарного результату на своїй посаді.

"Я дійсно вважаю, що Руслан (Руслан Рябошапка – Генеральний прокурор України, - ред.) гарний спеціаліст і що стосується Генпрокуратури. Але, я вважаю, що він не показав результат, я дійсно так вважаю. І тут немає ніяких пріоритетів: хто товариш, хто не товариш. Я дійсно вважаю, що в СБУ краща ситуація, ніж у Генпрокуратурі - це моє враження", - підсумував він.

Нагадаємо, Верховна Рада України у четвер, 5 березня, збереться на позачергове засідання для розгляду питання щодо висловлення недовіри Генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

Нагадаємо, що народний депутат від фракції "Слуга народу" Сергій Іонушас претендує на посаду нового Генерального прокурора замість Руслана Рябошапки. Також є інформація про те, що на посаду може претендувати виконуюча обов’язки директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова.

Українські Національні Новини

Політика