ruslan-kravchenko-prosyt-meshkantsiv-kyivshchyny-bez-potreby-ne-vyizhdzhaty-z-domu-ta-poturbuvatysia-pro-odynokykh-liudei-cherez-znachne-pohirshennia-pohody

Руслан Кравченко просить мешканців Київщини без потреби не виїжджати з дому та потурбуватися про одиноких людей через значне погіршення погоди

 • 157843 переглядiв

Київська область перебуває у стані підвищеної готовності через сильні снігопади та хуртовини, що очікуються 26-27 листопада. Оперативні бригади працюють безперервно над розчищенням доріг. Мешканцям рекомендується обмежити поїздки, оскільки умови можуть погіршитися, в той час як влада забезпечує доступ для вразливих верств населення.

На найближчі декілька днів усі оперативні служби Київської області переведені у режим цілодобового чергування. На дорогах працює снігоприбиральна техніка, яка забезпечує проїзд громадського та приватного транспорту. Про це в розповів голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко в ексклюзивному коментарі УНН.

У Київській області та Києві вдень 26 листопада та вночі 27 листопада очікуються складні погодні умови ІІ (помаранчевого) рівня небезпечності: сильні снігопади, приріст снігового покриву 20-30 см, у південних та східних районах області до 50 см; посилення вітру до 17-22 м/с, місцями по області 25 м/с; хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

На цю секунду всі служби на дорогах. Цілодобово проводимо моніторинг доріг. Якщо є загострення надзвичайної ситуації на тій чи іншій ділянці доріг міжнародного, обласного або місцевого значення – одразу виїжджає техніка. Цілодобово чергують всі служби. У нас є оперативний штаб по цьому напрямку. Національна поліція, патрульна поліція – так само виїжджають. Фіксуємо, де є снігоприбиральна техніка, де немає, яка температура дорожнього покриття, чи є ускладнення щодо снігу, наскільки покриття дороги слизьке. Тому ми одразу реагуємо, одразу техніка, яка є на чергуванні в той чи інший проміжок часу, виїжджає. І ми виправляємо ту чи іншу надзвичайну ситуацію на кожній ділянці доріг

- зазначив Кравченко.

Деталі

Голова Київської ОВА відмітив, що в області, окрім громадського транспорту, багато людей користуються своїм приватним автотранспортом, а рух має бути безпечним. Щоб цього досягти необхідно, зокрема, посипати дороги, необхідними засобами.

"Ці хімічні засоби максимально безпечні і ми дотримуємось під час посипання доріг всіх норм, які передбачені, - щоб дорога не розсипалася, і щоб у людей колеса служили ще багато років, а не тільки цю зиму", - наголосив Кравченко

Окрема увага, за словами Руслана Кравченка, приділяється розчистці доріг у віддалених населених пунктах та між ними.

"Техніка до цих населених пунктів обов’язково доїжджає. От зараз мені доповіли інформацію, який стан доріг в селах Бородянського району, і в самій Бородянці – Національна поліція об’їжджає всі дороги і міжнародного значення і обласного, місцевого. Ті дороги, про які ви говорите – це місцевого та обласного значення. Всі служби, які відповідають за ту чи іншу дорогу, – виїжджають", - повідомив голова КОВА.

При цьому, Руслан Кравченко все ж таки радить мешканцям Київщини, за можливості, утриматися від поїздок у найближчі декілька днів.

Також голова ОВА повідомив, що дав доручення керівникам на місцях слідкувати, щоб у ці дні представники малозахищених верств населення не залишилися відрізаними від світу.

"Краще перечекати. Тому що ми отримали інформацію що буде погіршення погодних умов 26 та 27 листопада, буде більше надзвичайних ситуацій, тому краще перечекати поки ми будемо працювати. Але якщо буде необхідність доїхати до лікарні, магазину чи до родичів, то, авжеж, ми будемо робити все, щоб людина безпечно доїхала до місця призначення.

Також я попросив місцеву владу, керівників всіх громад, доручив керівникам місцевих районних адміністрацій, щоб вони підготувалися до погіршення погодних умов 26 та 27 листопада і, авжеж, не забули про незахищені верстви населення – щоб кожна бабуся і дідусь були з дровами та їжею, якщо трапляться непередбачувані події", - підсумував керівник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі