ukenru
rumuniya-zaprovadzhuye-novi-karantinni-zakhodi-cherez-rozpovsyudzhennya-omicron-shtamu

Румунія запроваджує нові карантинні заходи через розповсюдження "Оmicron"-штаму

 • 12869 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Румунія в п'ятницю ввела нові обмеження на поїздки та заходи ізоляції для людей, які в'їжджають в країну. Чиновники намагаються запобігти черговій кризі в галузі охорони здоров'я після появи "Оmicron"-штаму. Про це інформує УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Нові правила поїздок будуть діяти від п’ятниці, 10 грудня до 8 січня, і мають на меті обмежити передачу вірусу в період зимових канікул. Вони включають докази негативного тесту на COVID-19, карантин для невакцинованих мандрівників — і залежать від епідеміологічного ризику країни, з якої туристи прибувають. З 20 грудня також будуть запроваджені форми місцезнаходження пасажирів, щоб покращити відстеження коронавірусу.

Такі місця, як магазини, кафе, торгові центри та ресторани, тепер можуть залишатися відкритими до 22 години, на годину пізніше ніж раніше, люди можуть відвідувати такі місця без "зеленого сертифіката", але з доказом негативного тесту на COVID-19. Маски більше не потрібні в відкритих громадських місцях без скупчення людей, а під час зимових свят, таких як Святвечір і Новий рік, час закриття підприємств фактично скасовано.

Міністр охорони здоров’я Олександру Рафіла після засідання уряду цього тижня сказав, що влада повинна дати людям надію, що вони можуть "нормально жити в цій країні", але якщо рівень зараження перевищить певні порогові значення, заходи будуть скасовані.

Додамо

Румунія, країна Європейського Союзу з населенням близько 19 мільйонів осіб, переживала найтяжчий період пандемії в жовтні та листопаді і наразі підтвердила 3 випадки "Оmicron"-штаму.

Усі три випадки "Оmicron"-штаму в Румунії були виявлені у людей, пов’язаних із репатріаційним рейсом уряду з Південної Африки до Бухареста наприкінці листопада.

Українські Національні Новини

Новини Світу