ukenru
rumuniya-namagayetsya-zavaditi-budivnitstvu-gazoprovodu-pivnichniy-potik-2

Румунія намагається завадити будівництву газопроводу "Північний потік-2"

 • 11790 переглядiв

Київ. 15 січня. УНН. Румунія, яка вже два тижні є головою Європейського Союзу, активізує роботу над правилами, які здатні перешкодити прокладанню російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2". Раніше цю роботу блокували дві країни, які до цього головували у ЄС – Австрія і Болгарія, передає УНН з посиланням на Радіо Польща.

Сьогодні в Брюсселі це питання розглядатимуть експерти з 28 країн. Зокрема йдеться про внесення поправок в газову директиву ЄС, яка має надати гарантію, що всі газопроводи в межах Європейського союзу будуть відповідати європейському законодавству.

Зазначається, що на даний час до групи прихильників змін в законодавстві ЄС входить більше 10 країн. Натомість противниками даних змін є країни, компанії яких входять до консорціуму, що будує другу гілку "Північного потоку-2": Німеччина, Нідерланди, Австрія та Болгарія.

Нагадаємо, що 4 вересня 2015 року у Владивостоці, в рамках Східного економічного форуму, Голова Правління ПАТ "Газпром" Олексій Міллер, Голова Правління BASF SE Курт Бок, член Правління E.ON SE Клаус Шефер, заступник генерального директора ENGIE П'єр Шарейр, Голова Правління OMV AG Райнер Зеле, Головний керуючий директор Royal Dutch Shell Бен ван Берден підписали Угоду акціонерів для створення газопровідної системи "Північний потік-2" для збільшення поставок природного газу в Європейський союз. 

Раніше УНН повідомляв, що голова німецької партії Християнсько-демократичний союз Аннегрет Крамп-Карренбауер засудила поведінку посла США Річарда Гренелла, який розіслав листи з попередженнями про санкції за участь в проекті "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Економіка