rumuniia-bula-i-bude-z-ukrainoiu-poky-vona-ne-peremozhe-rf-premier-cholaku

"Румунія була і буде з Україною, поки вона не переможе рф" - прем'єр Чолаку

 • 22804 переглядiв

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку під час переговорів з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном підтвердив незмінну підтримку Румунією України у протистоянні з росією та наголосив на вразливості Молдови. США високо оцінили допомогу Румунії Україні та підкреслили їхнє стратегічне партнерство.

Румунія буде підтримувати Україну до перемоги над росією. Про це заявив прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку  під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Чолаку закликав Сполучені Штати звернути особливу увагу на Республіку Молдова, яка є "найбільш вразливою країною після України, повідомляє румунське видання Digi24.ro, пише УНН.

Румунія була і буде з Україною, поки вона не переможе рф. Румунія давно засвоїла свій урок щодо росії. Ми знаємо російський народ. Саме тому, окрім партнерства, яке ви маєте з Румунією, ми просимо, щоб ми завжди пам'ятали про Республіку Молдова. Це найбільш вразлива країна в Європі після України, де відбувається збройний конфлікт. Республіка Молдова зазнає гібридної війни, спрямованої проти президента Маї Санду і проти демократично обраного уряду

 - сказав прем'єр-міністр Румунії Блінкену.

Своєю чергою держсекретар США підкреслив важливу роль Румунії у забезпеченні обороноздатності України та експорту зерна.

"Ми вдячні Румунії за допомогу, яку вона надає Україні, і за співпрацю в Чорному морі. Наші країни також тісно співпрацюють у цивільних питаннях, ми будемо дуже тісно співпрацювати і в майбутньому, і наслідки цього будуть помітні в майбутньому", - сказав Держсекретар США.

Держсекретар США також підкреслив, що стратегічне партнерство США з Румунією стає все міцнішим.

Нагадаємо

Румунія — країна НАТО — стала десятою державою-учасницею багатонаціональної операції ІНТЕРФЛЕКС з підготовки українських військових за програмою базової військової підготовки під керівництвом Великої Британії та Північної Ірландії.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рейсовий автобус на Полтавщині на смерть збив пішохода

     • 23969 переглядiв