ukenru
rubizhne-rozdililo-dolyu-mariupolya-gayday-pokazav-foto-vschent-zruynovanogo-vorogom-mista

Рубіжне розділило долю Маріуполя: Гайдай показав фото вщент зруйнованого ворогом міста

 • 222936 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Ворог вщент знищив місто Рубіжне на Луганщині. Фото масштабів руйнувань згори показав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, пише УНН.

Цитата

"Рубіжне розділило долю Маріуполя. Промислове місто зруйновано вщент, вцілілих будівель немає, багато будинків відновити неможливо. У дворах - кладовища", - зазначив Гайдай у Telegram.

Деталі

До війни, зі слів голови ОВА, тут проживали більше 60 тисяч жителів, працювали на заводах, у бюджетній сфері, у розвинутому малому підприємництві. "Сьогодні рубіжани розділилися на три категорії: ті, що евакуювалися в безпечні міста України чи за кордон; ті, кого депортували в росію чи на окуповані території; ті, що досі в заручниках у кадирівців і мешкають у підвалах міста", - додав він.

"Розграбовані випалені цегляні коробки - це тепер наше Рубіжне. Ми будемо будувати його майже з нуля. Переможемо. Сумніву нема. Покараємо за смерті наших людей і руйнування наших міст. Все буде Україна. Рубіжани, будьте певні - відбудуємося!" - наголосив Гайдай.

Доповнення

На Луганщині за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів в Сєвєродонецьку 12 осіб загинули, ще одна людина – у Гірській громаді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП