ukenru
rpts-prigrozila-konstantinopolyu-rozrivom-vidnosin-cherez-avtokefaliyu-upts

РПЦ пригрозила Константинополю розривом відносин через автокефалію УПЦ

 • 20944 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. У разі надання автокефалії Українській православній церкві може бути розірвано канонічне спілкування з Константинополем. Про це сказав єпископ Руської православної церкви, голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Звичайно ж, ми зробимо відповідні кроки, але час цих кроків буде прямо залежати від динаміки розвитку проекту з надання автокефалії... Канонічна церква цю автокефалію не прийме, ми в Руській церкві звичайно цю автокефалію не визнаємо і у нас не буде іншого виходу, крім як розірвати спілкування з Константинополем", - заявив представник РПЦ митрополит Іларіон.

Як повідомляв УНН, Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з патріархом РПЦ Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже ухвалено, і вже ведуться відповідні процеси.

Напередодні Вселенський патріархат у рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні призначив своїх екзархів у Києві. РПЦ відреагувала на призначення.

Українські Національні Новини

Політика