rozvidka-okupanti-vzyalisya-za-agitatsiyu-za-priyednannya-do-yikhnikh-lav-stan-zdorovya-i-sudimosti-vzhe-ne-tak-vazhlivi

Розвідка: окупанти взялися за агітацію за приєднання до їхніх лав - стан здоров'я і судимості вже не так важливі

 • 23833 переглядiв

Цитата:

"Командування ЗС РФ з 1 грудня 2021 року активізувало заходи на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях з комплектування особовим складом з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів. Противником розгорнуто роботу агітаційних груп (агітаторів) від військових частин окупаційних військ, розповсюджуються спеціальні пропагандистські матеріали (брошури, рекламні оголошення, листівки тощо), здійснюється масова розсилка агітаційних СМС-повідомлень", - вказали у ГУР МОУ.

Водночас, як зазначається, "окупантами до 25 грудня 2021 року введено тимчасове зниження вимог до кандидатів на військову службу щодо стану здоров’я, судимості, наявності реєстраційних документів та документів, що посвідчують особу, виданих окупаційними адміністраціями".

Деталі

Окрім того, як повідомляється, "окупаційне командування посилює тиск на військовослужбовців, які не бажають продовжувати контракти і планують звільнення з військової служби, створює умови щодо їх утримання, у тому числі, затягуванням розгляду рапортів, затримкою розрахункових виплат, неповерненням особистих документів, які зберігаються в штабах військових частин".

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

7 грудня на тлі ситуації відбулася розмова президентів США та РФ.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Суд у Лондоні дозволив екстрадувати Ассанжа до США

     • 23504 переглядiв

    Збиток Нафтогазу цього року сягнув уже 4,37 млрд грн

     • 15843 переглядiв