ukenru
rozsliduvannya-myullera-ne-mozhe-zvinuvatiti-trampa-advokat

Розслідування Мюллера не може звинуватити Трампа - адвокат

 • 7506 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Колишній мер Нью-Йорка й адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані заявив напередодні увечері про отримання від спецпрокурора Роберта Мюллера запевнень, що його розслідування не висуватиме обвинувачень президенту США. Про це УНН повідомляє з посиланням на Радіо Свобода.

Як сказав Джуліані в інтерв’ю американським телеканалам, Мюллер повідомив Білому дому, що дотримуватиметься юридичного висновку міністерства юстиції, згідно з яким чинний президент має імунітет від висунення обвинувачень.

"Усе, що вони мають зробити – написати доповідь. Вони не можуть обвинувачувати. Принаймні, вони визнали це перед нами після деяких суперечок", – сказав Джуліані.

Зважаючи на недоторканність президента, сказав він, Мюллер має розпочати згортання свого розслідування.

"Мюллер має всі факти для ухвалення рішення. Він отримав 1,4 мільйона документів, він опитав 28 свідків, у нього немає нічого. Час сказати "досить". Ми достатньо катували президента", – вказав Джуліані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія "кухаря Путіна" звинуватила спецпрокурора США Мюллера

Речник спецпрокурора Роберта Мюллера Пітер Карр відмовився коментувати зауваження Джуліані, оприлюднені в час наближення річниці від дня призначення Мюллера керівником розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Комітет сенату США з питань розвідки напередодні офіційно погодився із висновками американських розвідувальних служб, які переконані, що Росія втручалася у вибори президента США з метою допомоги кандидату Дональду Трампу.

"Комітет витратив 14 місяців, переглядаючи джерела, проведену роботу та аналітику, і ми не бачимо підстав ставити під сумнів висновки розвідки", – сказав сенатор-демократ Марк Ворнер.

Спільна доповідь американських спецслужб щодо втручання Росії у вибори у США була представлена у січні 2017 року.

27 квітня комітет розвідки палати представників США оприлюднив доповідь, згідно з якою президент Трамп не мав змови з Росією під час президентських виборів 2016 року.

Нагадаємо, спецпрокурор Мюллер готується викликати в суд до 70 осіб у справі Манафорта.

Українські Національні Новини

Новини Світу