ukenru
rozsliduvannya-katastrofi-litaka-mau-danilova-zaprosili-v-iran

Розслідування катастрофи літака МАУ: Данілова запросили в Іран

 • 15936 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова запросили в Іран для спільного розслідування катастрофи літака МАУ. Про це повідомив секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані, передає УНН із посиланням на повідомлення IRNA.

Видання відзначає, що Шахмані провів телефонну розмову із Даніловим під час якої висловив співчуття у зв'язку зі смертоносною аварією і співчуття рідним загиблих.

Підкресливши рішучість Ірану налагодити співпрацю із суміжними сторонами, він зазначив, що українські експерти першими увійшли до Ірану і почали технічні розслідування без обмежень, пише видання.

Шахмані також наголосив на важливості запобігання впливу інших сторін на це питання і створення непорозумінь в процесі технічних і експертних розслідувань.

"Шамхані запросив свого колегу відвідати Іран для спільного розгляду цього питання. Він знову заявив, що проведення технічних оцінок може допомогти завершити справу в експертній і неполітичній обстановці", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ЗМІ, Данілов, у свою чергу, "закликав до продовження спільної співпраці та прискорення завершення роботи над цією справою".

Нагадаємо, літак МАУ зазнав аварії недалеко від столиці Ірану Тегерана, незабаром після вильоту, вранці 8 січня.

На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу - громадяни України. Всі вони загинули. У ніч на 11 січня Іран визнав, що український літак був збитий ракетою.

Як раніше повідомляв УНН, Тегеран пропонував виплатити сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ компенсацію по 80 тис. доларів, однак в Києві на це не погодилися.

Українські Національні Новини

Політика