rozshyriuiemo-dyplomatychnu-prysutnist-v-afrytsi-u-hani-rozpochalo-robotu-posolstvo-ukrainy

Розширюємо дипломатичну присутність в Африці: у Гані розпочало роботу посольство України

 • 44728 переглядiв

Україна відкрила посольство в Гані для зміцнення зв'язків і протидії російському впливу, і планує відкрити більше африканських посольств.

У столиці Гани, Аккрі, розпочало роботу посольство України. До призначення посла установа в Гані функціонуватиме на рівні тимчасового повіреного. Про це у середу, 27 грудня, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, якого зацитувало МЗС, пише УНН

Минулоріч Президент України Володимир Зеленський поставив українській дипломатичній службі завдання відкрити нові посольства в Африці. Я радий повідомити, що перше з них уже розпочало роботу в Гані. Далі будемо відкривати наступні. Це частина нашої стратегії розвитку відносин з країнами Африки, українсько-африканського ренесансу, та протидії російському впливу у світі. Розширення дипломатичної присутності також відкриє нові можливості для української держави, бізнесу та громадян 

– зазначив міністр.

Деталі

Як зазначається, що до призначення посла українське посольство в Гані функціонуватиме на рівні тимчасового повіреного. Установа здійснюватиме весь спектр функцій: розвиватиме політичні контакти, зміцнюватиме економічні зв'язки, надаватиме консульські послуги для українців та ганійців.  

За словами Кулеби, наступними країнами, в яких піднімуть український прапор над новими українськими посольствами, стануть Руанда, Мозамбік, Ботсвана. Загалом Україна планує відкрити десять нових посольств в Африці. 

Кулеба: Україна прагне відновити відносини з Африкою, які втратила наприкінці 1990-х07.11.23, 14:05 • [views_57060]

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ситуація на фронті не зайшла в глухий кут - Тарнавський

     • 30846 переглядiв