ukenru
rozrobka-programi-z-onkologiyi-na-2017-2021-roki-vidbuvayetsya-lishe-na-rivni-rozmov-onkolog

Розробка програми з онкології на 2017–2021 роки відбувається лише на рівні розмов — онколог

 • 11251 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Розробка анонсованої Міністерством охорони здоров’я програми для боротьби з онкологією на 2017-2021 роки поки що відбувається лише на рівні розмов. Про це у коментарі УНН повідомив заступник директора Національного інституту раку Сергій Коровін.

“В Україні була програма по онкології, яка закінчилася у 2016 році і, на жаль, вона була недофінансована. Зараз створення нової програми лише на рівні розмов. Але конкретною розробкою поки що ніхто не займається. Безперечно, наш інститут зазвичай є співрозробником цієї програми”, — сказав С.Коровін.

Окрім того, він зауважив, що програма для боротьби з онкологією є дуже важливою, оскільки вона є запорукою певного фінансування боротьби з раком.

“Програма — це державний закон. Скажу так — це стаття бюджету, яка не має права ніким коригуватися. Це такий важливий юридичний аспект цього питання”, — додав С.Коровін.

Нагадаємо, у МОЗ заявили, що розроблять проект програми для боротьби з онкологією на 2017-2021 роки.

За словами нардепа І.Шурми, Державна програма для боротьби з онкологічними захворюваннями може бути прийнята лише у 2018 році, оскільки під неї мають виділятися бюджетні кошти, а бюджет на 2017 рік вже давно затверджено.

Як повідомляв УНН, на сьогодні без цільової державної програми підтримки залишилися 160 тис. онкохворих українців.

Українські Національні Новини

Здоров'я