ukenru
rozriv-gazoprovodiv-pivnichniy-potik-mozhe-stati-naybilshim-za-vsyu-istoriyu-vikidom-metanu-oon

Розрив газопроводів "Північний потік" може стати найбільшим за всю історію викидом метану, — ООН

 • 288256 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Розриви системи газопроводів "Північний потік" у Балтійському морі призвели до, ймовірно, найбільшого викиду шкідливого для клімату метану, який коли-небудь зареєстровано, повідомили в ООН з навколишнього середовища в п’ятницю, пише УНН.

Деталі

Величезний шлейф висококонцентрованого метану, парникового газу, який набагато сильніший, але менш живучий, ніж вуглекислий газ, був виявлений під час аналізу супутникових зображень цього тижня дослідниками, пов’язаними з Міжнародною обсерваторією викидів метану ЮНЕП (IMEO), повідомляє організація.

Цитата

«Це справді погано, швидше за все, це найбільша подія викидів, яку коли-небудь виявляли. Це не корисно в момент, коли нам абсолютно необхідно скоротити викиди», — сказав Манфреді Кальтагіроне.

Дослідники ще не змогли кількісно визначити за зображеннями кількість метану витікає з трубопровідної системи, але вважають, що швидкість викидів вища, ніж від великого витоку, який стався в грудні з морської нафти в мексиканських водах Мексиканської затоки, які викидали близько 100 метричних тонн метану на годину.

Згідно з дослідженням, проведеним Політехнічним університетом Валенсії та опублікованим у журналі Environmental Science & Technology Letters, витік у Мексиканській затоці, який також можна побачити з космосу, зрештою викинув близько 40 000 метричних тонн метану протягом 17 днів.

Нагадаємо

Напередодні стало відомо, що в Данії, на південний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі, стався витік у газопроводі "Північний потік-2". Морське управління Швеції також повідомило про два витоки на газопроводі "Північний потік-1".

Nord Stream AG, оператор мережі, заявив, що газопровідна система "Північний потік" по дну Балтійського моря зазнала "безпрецедентних" пошкоджень, і неможливо оцінити, коли систему буде відновлено.

Українські Національні Новини

Новини Світу