rozpochato-zadovolennia-vymoh-deviatoi-cherhy-kredytoriv-banku-konkord-fhvfo

Розпочато задоволення вимог дев’ятої черги кредиторів банку "Конкорд" - ФГВФО

 • 31045 переглядiв

Розпочато задоволення вимог дев’ятої черги кредиторів банку "Конкорд" - ФГВФО

Погоджено початок задоволення вимог кредиторів вже дев’ятої черги реєстру акцептованих вимог кредиторів банку "Конкорд". Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб №1577 від 11 грудня 2023 року погоджено початок задоволення вимог кредиторів дев’ятої черги реєстру акцептованих вимог кредиторів АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "КОНКОРД" (далі – АТ "АКБ "КОНКОРД").

Відповідно до зазначеного рішення, розпочато часткове задоволення вимог 72 кредиторів дев’ятої черги реєстру акцептованих вимог кредиторів АТ "АКБ "КОНКОРД" обсягом 57 025 905,06 грн, що становить 24,98% від загальної суми дев’ятої черги", - повідомили у Фонді.

У ФГВФО нагадали, що вимоги задовольняються пропорційно до суми вимог, що належать кожному кредитору однієї черги. Виплати здійснюються в безготівковій формі, шляхом перерахування коштів на рахунки кредиторів АТ "АКБ "Конкорд". Вимоги кожної наступної черги задовольняються після повного задоволення вимог попередньої черги.

Нагадаємо

Співвласниця банку "Конкорд" Олена Сосєдка зазначала, що на момент оголошення регулятором рішення про ліквідацію банку високоліквідних активів в фінустанові вистачало, аби провести всі необхідні виплати за 2-3 тижні. Але процес ліквідації банку жорстко зарегульовано законодавчо. Правління Національного банку України ухвалило рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Акціонерного товариства "АКБ "Конкорд" з 1 серпня 2023 року. Виплати розпочалися 21 серпня. Загальна сума гарантованого відшкодування, яка була призначена до виплат вкладникам банку, сягнула 647 млн грн. Наприкінці листопада ФГВФО повідомив про початок задоволення виплат 8 черги. 

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Очаків уночі зазнав ворожих артилерійських ударів - ОВА

     • 36413 переглядiв

    Нікополь двічі за ніч зазнав ворожих атак - ОВА

     • 35544 переглядiв

    росіяни за добу поранили ще одного жителя Донеччини

     • 32088 переглядiв