ukenru
rozpochalisya-aktivni-roboti-z-oblashtuvannya-ukrayinsko-rosiyskogo-kordonu

Розпочалися активні роботи з облаштування українсько-російського кордону

 • 19812 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. З 1 квітня розпочалися активні комплексні роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Уточнюється, що з 1 березня на тих ділянках, де дозволяли погодні умови, відновилися роботи та підготовка з інженерно-технічного облаштування державного кордону.

"А від 1 квітня розпочались вже активні роботи з реалізації запланованих заходів. Зокрема проводяться роботи на ділянці Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Підрядні організації провели підготовчі роботи для будівництва рокадних доріг, проводиться улаштування загороджень та протитранспортних ровів.

Також продовжуються проектно-вишукувальні роботи.

"На цей час тільки на ділянці відділу прикордонної служби "Лозно-Олександівка" улаштовано 6,3 км загороджень зі спіралі типу "Єгоза" та улаштовано понад 13 кілометрів протитранспортного (протитанкового) рову", - розповіли у ДПСУ.

Крім того, на ділянці Золочівського району Харківської області проводиться обладнання системи відеоспостереження та контролю, прокладання переходів через складні або нестандартні ділянки місцевості, здійснюється доставлення щебеневої продукції з залізничної станції до місць виконання робіт та коригування проектних рішень.

Крім Луганської та Харківської областей, проводяться роботи з реконструкції, будівництва та облаштування об’єктів і в Чернігівській області.

Також проводиться розроблення проектно-кошторисного документа щодо інженерно-технічного облаштування держкордону у межах Сумської області.

У ДПСУ нагадали, кінцевим терміном реалізації Плану є 2021 рік. Загалом на 2019 рік Планом передбачено виділення з бюджету 400 млн грн.

"За ці кошти заплановано розгорнути 5 комплексів відеоконтролю та сигналізації, улаштувати 50 кілометрів протитранспортних ровів, 9,5 км сітчастої огорожі, 47,9 км загороджень зі спіралі типу "Єгоза", прокласти 65,8 км рокадної дороги, обладнати 40 переходів рокадної дороги через складні ділянки (яри, канави тощо), виконати роботи з реконструкції приміщень для підрозділів охорони кордону на 3 об’єктах та низку інших важливих робіт", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, протягом дня голосування 31 березня працівники Державної прикордонної служби не пустили в Україну 80 іноземних громадян.

Українські Національні Новини

Політика