rozpalyuvav-mizhkonfesiynu-vorozhnechu-tserkovnomu-blogeru-iz-zakarpattya-povidomili-pro-pidozru

Розпалював міжконфесійну ворожнечу: "церковному блогеру" із Закарпаття повідомили про підозру

 • 879923 переглядiв

Деталі

Оперативники СБУ встановили, що чоловік керував інформаційним ресурсом, де розповсюджував заклики щодо порушення рівноправністі громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та переконань.

Для підготовки своїх «публікацій» він користувався наративами російських пропагандистів. А саме, називав Православну Церкву України – сектантською організацією та наполягав на її неканонічності та незаконності. Вірників ПЦУ чоловік обізвав «сатаністами, розкольниками, гонителями православної віри, безбожниками та радикалами».

Своїми діями чоловік сприяв загостренню внутрішньої обстановки в регіоні через розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.

Наразі «церковному блогеру» повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо

За матеріалами Служби безпеки України священника упц мп, який закликав жителів Донецької області підтримати рф на псевдореферендумі, засудили на 7 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Генштабі заявили, що ворог веде наступ на п'яти напрямках

     • 824922 переглядiв

    Air Moldova скасувала ще кілька рейсів

     • 1237566 переглядiв